Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για πρωινό

Ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας; Δείτε μερικές από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές επιλογές!

 

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για πρωινό  

Είναι γνωστό πως το πρωινό είναι πολύ σημαντικό για να πάει καλά η ημέρα μας. Μας γεμίζει ενέργεια, ώστε να μην νιώθουμε εξαντλημένοι όσο περνά η ώρα και μας βοηθά να μείνουμε πιστοί σε μια πιο ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή, καθώς θα είμαστε αρκετά χορτασμένοι για να μην καταβροχθίσουμε ανθυγιεινά σνακ ώστε να καλύψουμε την πείνα μας. 

Στο πρωινό, πρέπει να συνδυάσουμε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες με λίγη πρωτεΐνη. Και, ευτυχώς, οι επιλογές μας είναι πολλές. Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορούμε να βάλουμε στο πρωινό μας, μαζί με μικρές συμβουλές για να τα κάνουμε ακόμα πιο υγιεινά.


Βρώμη

Η βρώμη περιέχει ένα είδος φυτικής ίνας που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη, που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης όταν καταναλώνεται τακτικά. Επιπλέον, η βρώμη είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, φυλλικό οξύ και κάλιο. Αρκεί να αποφεύγουμε την βρώμη με πρόσθετη γεύση, καθώς μπορεί να περιέχουν περιττή ζάχαρη. Για να γλυκάνουμε το πρωινό μας, τη σερβίρουμε με γάλα και λίγο μέλι, ή φρούτα.


Γιαούρτι

Γεμάτο με ασβέστιο, για την καλή υγεία των οστών, αλλά και με πρωτεΐνη, το γιαούρτι μας κρατάει χορτασμένους για αρκετή ώρα. Επιλέγουμε γιαούρτι χωρίς λιπαρά και ρίχνουμε μέσα κομμάτια φρούτων ή ξηρούς καρπούς, για έξτρα γεύση (και θρεπτική αξία).



Γκρέιπφρουτ

Μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε γρηγορότερα, σύμφωνα με μια μελέτη. Επιπλέον, είναι γεμάτο με πολύτιμα αντιοξειδωτικά. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με κάποια πηγή πρωτεΐνης, όπως γιαούρτι ή αυγό.


Μπανάνα

Δεν υπάρχει καλύτερο φρούτο από την μπανάνα στο πρωινό. Είναι από τις καλύτερες πηγές ανθεκτικού αμύλου, ενός σύνθετου υδατάνθρακα που μας κρατάει χορτασμένους για περισσότερη ώρα. Την προσθέτουμε στα δημητριακά ή τη βρώμη μας, για να τους δώσουμε γλυκιά γεύση. Επιπλέον, η μπανάνα είναι από τα φρούτα με την καλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο και αυτό την καθιστά ιδανική για άτομα με υπέρταση.

Αυγά

Ο πραγματικός διατροφικός θησαυρός – αν και παρεξηγημένος. Παλαιότερα, οι περισσότεροι τα αποφεύγαμε λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε διατροφική χοληστερόλη. Μόλις, όμως, ανακαλύφθηκε πως η διατροφική χοληστερίνη δεν επηρεάζει τη χοληστερόλη του αίματος, τα αυγά έκαναν δυναμική επιστροφή στη διατροφή μας και εκτιμήθηκαν για αυτά που μας προσφέρουν: άλιπες πρωτεΐνες, και πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης και της βιταμίνης D.


 Για τις υπόλοιπες τροφές πατήστε εδώ


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...